Inici

Cos de Bastoners Petit

L'Esbart Santa Tecla incorporà dins la secció del Cos de Bastoners el "ball de bastons petit", el qual realitzà la primera actuació en públic per les festes de Santa Tecla de l'any 2001.

De la mateixa manera que el ball de bastons "gran", el ball de bastons petit s'organitza en parelles o quadres de parelles que tot fent picar els bastons, els uns amb els altres, al so de la flauta, inicia una sèrie d'encreuaments sense deixar de "picar", cosa que omple de moviment el ball.

Els moviments coreogràfics del ball de bastons es fan a partir de dues figures bàsiques, que són la "llarga"i la "simusara", en les quals majoritàriament es basen les altres estructures.

L'indumentària es una replica del ball de bastons "gran", cintes de colors a cames i braços, picarols, faldilles i mocadors de colors oferint una bonica vistositat per al públic.

Així doncs s'entén que el ball de bastons petit es la perfecta rèplica del ball de bastons "gran", oferint les mateixes estructures i particularitats del ball.

La sortida més important del ball de bastons petit es el dia 19 de setembre, el dia de la "Santa Tecla Petita", on els acompanyen repliques "petites" de danses, bestiari i entremesos d'altres entitats del Seguici Popular de Tarragona. El ball de bastons petit també participa en d'altres actuacions fora de Tarragona.

Una de les finalitats principals del Ball de Bastons petit es l'aprenentatge del ball i el foment de la cultura tradicional popular entre els més petits.